15. Ariane van Buren (ed.) – Manualul chinezesc al biogazului

Ariane van Buren (ed.) – Manualul chinezesc al biogazului

colecția de Tehnici și meșteșuguri

154 pagini

„Începând cu anii ’50, China a făcut experimente pentru producerea biogazului din deşeuri agricole, o practică bazată pe o tradiţie chinezească seculară de a face compost din dejecţiile umane, animale şi resturile vegetale pentru a obţine un îngrăşământ organic de foarte bună calitate.

Marea descoperire a apărut în 1975 când a fost inventat un proces de fermentaţie a materiei prime într-un recipient etanş şi impermeabil pentru a produce gaz metan. […]

Producerea biogazului, care în multe ţări este privit ca un produs secundar al unui sistem eficient de producere a energiei, a devenit în China o metodă cuprinzătoare, controlată pentru evacuarea deşeurilor, reciclarea resurselor, furnizarea de energie şi îngrăşământ şi îmbunătăţirea sănătăţii în mediul rural, pentru că digerarea dejecţiilor într-un recipient închis omoară mulţi dintre agenţii patogeni răspunzători pentru multe din bolile umane obişnuite.

La data publicării primei ediții britanice a acestei cărți, existau deja aproximativ șapte milioane de fose pentru biogaz în funcţionare, provincia Sichuan (Szechuan) fiind promotoarea mişcării de extindere în întreaga ţară a acestei practici în mediul rural.

Acest manual descrie în detaliu cum se construieşte fosa şi acoperă întreaga gamă de tipuri constructive adaptate diverselor soluri, de la gresie până la stâncă.”

ariane van buren manualul biogazului

clic pe coperta de mai jos pentru a descărca gratuit cartea

(versiunea color pentru print  –  12 MB)

Aici, versiunea alb-negru pentru print – 12 MB.

3 gânduri despre &8222;15. Ariane van Buren (ed.) – Manualul chinezesc al biogazului&8221;

  1. Pingback: Recomand Carti din TEI – carti GRATIS cu Traduceri Ecologice Independente – publicatii despre agricultura ecologica, permacultura, arhitectura naturala, energii alternative, economie alternativa etc, pentru o societate mai buna (eco) | CE-I CU

Comentează despre această carte

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s