Despre TEI

TEI – Traduceri Ecologice Independente.

 

Traducem gratuit cele mai importante cărți despre agricultura ecologică, permacultură, arhitectura naturală, energii alternative, peak oil, economie alternativă și alte subiecte ignorate de mass-media.

În caz că mai este nevoie să o spunem – TEI nu este umbrelă pentru nici un partid politic sau ONG; nici unul dintre noi nu are de gând să candideze la președinție sau măcar pentru un post la consiliul local la următoarele alegeri, nici unul dintre noi nu are fabrică de produs insecticide și nici n-are de gând.  TEI nu este SRL, PFA sau orice altă formă de biznis. Nu avem absolut nimic de vândut, avem numai de dăruit. Tot ceea ce facem, facem complet gratuit, fără să cerem sau să acceptăm burse sau sponsorizări, fără să solicităm donații și fără să așteptăm medalii, diplome și, eventual, statui în fața ministerului agriculturii. Unii pot numi asta sacrificiu, alții civism, alții tâmpenie crasă și pierdere de timp.

***

Noi, cei din TEI, considerăm că, pentru remedierea colapsului global în care ne aflăm, nu există soluții globale, ci numai soluții „la firul ierbii“ – soluții demarate și întreținute de oameni care nu așteaptă subvenții de la guvern și sponsorizări de la corporații pentru a face binele. Oameni lucizi și integri, care ridică semne de întrebare asupra direcției în care se îndreaptă lumea, cu noi cu tot.

 

Graba în care suntem siliți să trăim ne-a confiscat timpul de gândire – nu avem timp să discernem între bine și rău, între adevăr și simulacru, între informație și minciună. Iar graba noastră și dezinformarea sunt extrem de profitabile pentru cei care ne repetă zilnic, fără încetare, că soluțiile unice de supraviețuire în ziua de astăzi sunt: job-urile epuizante, creditele pe zeci de ani pentru autoturisme sau locuințe scumpe și ineficiente și consumul dus la maxim.

TEI s-a născut pentru a face accesibile informațiile care dinamitează acest mod de gândire. Cărțile traduse de noi demonstrează fără greș că suntem, zi de zi, captivi ai unei imense iluzii – aceea că nu putem trăi decât așa cum trăim acum: stresați, obosiți, vlăguiți de viață, înstrăinați de valorile fundamentale care ne îndreptățesc să ne numim oameni.

În contra unui Sistem al cărui mod de funcționare implică inundarea constantă cu false informații, ne propunem să oferim publicului acele cunoștințe folositoare, ignorate în mod sistematic de „mainstream“ din simplul motiv că de pe urma lor au de câștigat numai oamenii, nu corporațiile și guvernele. În loc de reziduuri de gândire ambalate țipător, oferim acces la cunoașterea practică. Complet gratuit, dar din dar, fără pretenții, fără trufie și fără clauze ascunse. O bibliotecă a independenței reale față de Sistemul absurd în care am fost aruncați în ultimile decade. O serie de cărți care, nădăjduim, vor fi pașaportul de independență în gândire și în fapte al fiecăruia dintre noi.

Cui se adresează în principal cărțile traduse de TEI ?

 

Oamenilor care știu că veșnicia nu s-a născut la sat ca să moară la oraș. Celor care s-au săturat de asfalt, de blocuri, de rate și de credite și care caută să iasă din acest angrenaj cât mai repede, dar încă nu au curaj, pentru că nu știu că se poate și încă nu știu cum se face. Celor care vor să acumuleze cunoștințe solide de agricultură sustenabilă, permacultură, arhitectură ecologică, energii alternative, tehnici și tehnologii domestice și meșteșuguri. Celor care simt șubrezenia sistemului și naufragiul global către care ne îndreptăm, oamenilor care au redus sau se pregătesc să reducă turația motoarelor, pentru că știu că viteza nu va face decât să grăbească și să amplifice impactul inevitabil cu zidul. Celor care știu că revoluțiile încep din pragul propriei case și tot acolo se termină. Țăranilor nescârbiți de sat și încă nedescurajați, dar și orășenilor care încă stăpânesc mai bine tastatura decât grebla.

În fine, tuturor celor care știu că orice bucată de pământ vine la pachet cu fâșia nemărginită de Cer de deasupra ei.

16 gânduri despre &8222;Despre TEI&8221;

 1. va multumesc ca existati si pentru ceea ce faceti. Cu mare placere voi deveni un ” abonat ” fidel al bibliotecii voastre…….
  Un salut calduros din Germania.
  Alexandru Vintila

 2. Nu reusesc sa imprim aceasta carte… Ce as putea sa fac? Am fost in mai multe locuri specializate si nu m-au putut ajuta 😦 .

 3. Scuzele mele 🙂 . E vorba de Becky Bee – Cărticica meșterului cobar 🙂 . Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc

 4. Buna, Sergiu,

  Cartea lui Becky Bee a fost aranjata cu ajutorul unor softuri gratuite. Cel mai probabil exista o incompatibilitate (intentionata) intre programe gen Adobe Reader (pe care le folosesc, in general, centrele de copiere si majoritatea oamenilor) si aceste softuri. Noi folosim alt editor decat clasicul Adobe Reader – Evince – si merge perfect printarea. Il gasesti gratuit de descarcat aici: https://wiki.gnome.org/Apps/Evince/Downloads. Morala: corporatiile ne pun bete in roate 🙂

  Spor!

 5. Cartile de dvs nu sunt publicate si pe suport de hartie? M-ar interesa sa cumpar unele din ele, deja publicate si nu sa le imprim eu.
  Multumesc.
  Gabriela Nan

 6. BUNĂ
  Felicitări pentru colosalul efort pe care îl depuneți , dorersc să studiez mai în detaliu lucruri legate despre acoprișul autoportant (reciprocal roof)
  O să traduceți cărți despre acest subiect ? Tony Wranch a scris despre aceste modele de structuri , mulțumesc .

 7. Multumesc frumos pentru carti dar mai ales pentru ideea reconfortanta ca nu sunt eu singurul nebun care primeste de peste tot din jur raspunsul: „Nu se poate, asa ceva nu se face, nu s-a mai facut, fa din BCA!”. Daca aveti nevoie de orice fel de ajutor, contactati-ma. (Mai degraba eu am nevoie de ajutor, dar ma simt bine cand ma ofer) Posibilitatile mele sunt foarte modeste, dar, cine stie?

 8. Buna ziua! Urmarim si citim cu interes cartile traduse aici si am imbogatit pot spune biblioteca intregii familii. As avea o sugestie de carte , chiar daca nu este despre permacultura , ecologie sau agricultura … eate despre efectele epocii moderne si indemnul la o aliumentatie traditionala. Cartea se numeste „Cure tooth decay – Remineralize cavities and repair your teeth naturally with good food” scrisa de Ramiel Nagel. Va multumim pentru efortul pe care il faceti ca sa cunoasca mai multi adevarul ! Maria Moroiu

Comentează despre această carte

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s