10. Joseph A. Coccanouer – Buruienile, protectoarele solului

Joseph A. Coccanouer – Buruienile, protectoarele solului 

colecția de Agricultură sustenabilă

113 pagini

Tot ce adună buruienile se stochează în rădăcini, tulpini şi frunze! Azot, fosfor, potasiu şi cam tot ce le este necesar în hrănire. Amelioratorii de sol ai Naturii – iar noi le tratăm tot timpul ca pe unii dintre cei mai răi duşmani ai noştri.

clic pe coperta de mai jos pentru a descărca gratuit cartea

(versiunea color pentru ecran – 13 MB. Pentru celelalte versiuni, vezi mai jos).

Biblioteca de Agricultura Sustenabila_Weeds.indd

Aici, versiunea color pentru print – 10 MB.

Aici, versiunea alb-negru – 7 MB.

8 gânduri despre &8222;10. Joseph A. Coccanouer – Buruienile, protectoarele solului&8221;

  1. Teoriile din cartea aceasta sunt precum cele ale lui Galilei. Adica sunt multi constienti de aceste realitati dar pe langa decenii de „superstitii” ale simplilor agricultori se lovesc de opozitia specialistilor ( cercetatori, profesori universitari etc.) din domeniu. De ce? Pentru ca atunci diplomele si doctoratele lor luate despre agricultura obligatoriu facuta cu ajutorul otravurilor si fertilizatorilor artificiali ar valora 2 bani ….

  2. Pingback: Recomand Carti din TEI – carti GRATIS cu Traduceri Ecologice Independente – publicatii despre agricultura ecologica, permacultura, arhitectura naturala, energii alternative, economie alternativa etc, pentru o societate mai buna (eco) | CE-I CU

  3. Pingback: Agricultură ecologică – cărţi foarte utile | Fi eco

  4. Pingback: Bogatie, aur verde | Infinit si univers in prezent pentru viitor

  5. Da, e adevarat. Am fost intr-o gradina unde erau cultivati morcovi, insa solul era neprielnic pentru ei. Pe parcela de morcovi erau locuri unde pamantul era curat, dar erau si locuri unde pamantul era acoperit de buruieni, in unele locuri, abia se mai vedeau morcovii de buruieni.
    Si acum urmeaza partea interesanta:
    In locurile unde buruienile cresteau pe langa morcovi, morcovii erau mai mari si mai lungi decat in locurile curate de buruieni. Tot asa a fost si in cazul patrunjelului pt frunze. In locurile unde pamantul era curat, abia erau ceva frunze de patrunjel. In locurile imburuienate, se putea recolta o multime de frunze de patrunjel.
    In concluzie, cartea are dreptate

Comentează despre această carte