23. B. Bertrand et. al – Purinul de urzică et co. Despre plantele care vindecă alte plante

B. Bertrand, J.P. Petiot, E. Collaert – Purinul de urzică & co.  Despre plantele care vindecă alte plante

colecția de Agricultură sustenabilă

125 pagini

„Se credea că plantele şi solul se puteau hrăni cu trei elemente (faimosul trio N, P, K – azot, fosfor, potasiu), aşa cum se credea că putem hrăni animalele şi omul cu granule şi cu pilule.

Experienţa ne-a arătat că acest lucru nu este posibil, e un demers care conduce inexorabil la catastrofe sanitare cu consecinţe incalculabile. Astfel, centrul preocupării noastre trebuie să fie aplicarea de reguli de echilibru şi de dietetică horticolă în grădina noastră.

Această stare de spirit nouă ne va permite să favorizăm sănătatea (şi, prin urmare, rezistenţa) protejatelor noastre, care vor arăta mai bine; acum e momentul potrivit și nu trebuie să facem nimic altceva decât să apelăm la bunul-simţ!”

 

clic pe coperta de mai jos pentru a descărca gratuit cartea

***În ciuda ideii răspândite că “economisind hârtia, salvăm copacii” (ceea ce este adevărat când vorbim de mari consumatori – firme & corporații), TEI recomandă insistent printarea cărților traduse. Mai ales deoarece cărțile pe hârtie rezistă mai mult și mai bine decât orice hard-disk. În plus, se pot citi și când nu e curent. Și se pot face cadou. 😉 ***

23. coperta bertrand et al. tei

(versiunea color – 25 MB)

Pentru versiunea alb-negru, optimizată pentru print, clic aici.

2 gânduri despre &8222;23. B. Bertrand et. al – Purinul de urzică et co. Despre plantele care vindecă alte plante&8221;

  1. Pingback: Pe Net 09.11.2014 |

  2. Pingback: Mai în gopodărie | Stanciova

Comentează despre această carte