30. G. Munroe – Manual de compostare și vermicultură

G. Munroe (Centrul pentru Agricultură Organică din Canada) – Manual de compostare și vermicultură

colecția de Pedologie

81 pagini

*

Țăranul român încă doarme și este precum săracul lui Cehov care cerșește toată viața deși stă pe o comoară. El este cel care arde miriștea, deci habar nu are de compost, la fel cum face cu frunzele din zonă – că așa e trend-ul, refuză compostoarele date gratis de Comunitatea Europeană, habar nu are ce este un management bun al gunoiului de grajd, lucrează pământul din amonte în aval și întinde brațele vârtoase eroziunii ș.a.m.d.

De ce creșterea râmelor? Simplu: obținem cel mai fertil îngrășământ cunoscut de către om: biohumusul („black gold” cum îl alintă englezii). Un țăran „smart” va produce singur biohumus.

*

Acesta este un manual care poate sta la baza unei viitoare afaceri. Avem însă rugămintea ca, dacă vreunul dintre cititori își va dori să facă o afacere din vermicultură sau vermicompostare, să țină cont – în stabilirea prețului final – și de două lucruri importante: de faptul că acest manual a fost tradus, corectat, editat, redactat și distribuit GRATUIT și că, în general, dar din dar se face Raiul…

*

clic pe coperta de mai jos pentru a descărca gratuit cartea

***În ciuda ideii răspândite că „economisind hârtia, salvăm copacii” (ceea ce este adevărat când vorbim de mari consumatori – firme & corporații), TEI recomandă printarea cărților traduse. Mai ales deoarece cărțile pe hârtie rezistă mai mult și mai bine decât orice hard-disk. În plus, se pot citi și când nu e curent. Și se pot face cadou. 😉 ***

30 coperta vermicultura tei

(4 MB)

Un gând despre &8222;30. G. Munroe – Manual de compostare și vermicultură&8221;

  1. Apropo de primul paragraf in care este descrisa priceperea si comportamentul taranului roman…
    Am sa va recomand sa cititi si sa popularizati cartea lui Avram Fitiu „Salvarea Fermei Taranesti”. Cartea poate fi descarcata in mod gratuit de pe siteul sau personal. (siteul are o functionalitate si structura din 1900-toamna)

    Descarca direct pdf:
    https://docs.google.com/open?id=0B7v-L3vu39psVDdYOWV3LW93OE0
    Pagina cartii:
    http://www.avramfitiu.ro/p/salvarea-fermei-t.html

    Cartea este foarte realista si bine pusa la punct. Va lamuri foarte multe lucruri.

Comentează despre această carte